Цветанов се моли на Галеви да бъдат разумни

Цветанов се моли на Галеви да бъдат разумни
По думите на Цветанов Галеви не са изключения и това е практиката и при други подобни дела. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов призова обявените в сряда за общодържавно издирване Пламен Галев и Ангел Христов да се предадат, защото това според него е най-разумното.

При посещението си в Кюстендил, където започва подготовката на акцията по опазване на реколтата от череши, Цветанов потвърди че двамата, известни като братя Галеви, са обявени за общодържавно издирване, съобщиха агенция „Фокус" и „Дневник".

Това е станало в сряда, след като осъдените миналата седмица на по 5 години затвор не бяха открити в дома си от съдебната охрана. Няма данни братя Галеви да са излизали извън страната.

По думите на Цветанов Галеви не са изключения и това е практиката и при други подобни дела.

Той припомни, че в някои от случаите, когато се произнася трета инстанция с окончателна присъда, лицата се откриват по-трудно.

Министърът изрази обаче увереност, че с контактите и възможностите, които МВР има – Интерпол, Шенгенската информационна система, се дава възможност двамата да бъдат локализирани и задържани.

Цветанов оправда полицията за изчезването на двамата осъдени.

„Ние няма как да задържаме лицата преди съдът да се е произнесъл на последна инстанция. В момента, в който ни се разпореди да бъдат приведени лицата за изтърпяване на наказанията, тогава ние предприемаме съответните действия. Иначе биха ни обвинили в полицейщина", каза той.

На въпрос дали се допуска, че двамата осъдени вече може да са напуснали страната, министърът посочи, че такива данни няма, но всичко е възможно и в момента само може да се предполага.

Върховният касационен съд (ВКС) потвърди окончателно на 3 май, че Галев и Христов са виновни за организиране на престъпна група.

Двамата трябваше да бъдат настанени първоначално в Бобовдол, където да преминат адаптация, а след това да бъдат преместени в затворническото общежитие в Самораново – на метри от дома им.

Това не е първият случай, в който органите не знаят местонахождението на братя Галеви.

През 2008 г. беше съобщено, че са в неизвестност, а няколко дни по-късно те се появиха в следствието по собствено желание и обявиха, че информацията, съобщена от МВР, е грешна.

#Цветан Цветанов #министър на вътрешните работи #братя Галеви #общодържавно издирване #Пламен Галев #Ангел Христов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници