Григор Димитров - герой в приказка за пропилян талант

Григор Димитров - герой в приказка за пропилян талант
БГНЕС
A A+ A++ A

Английското издание "Гардиън" посвети материал на българският тенисист Григор Димитров. Дни преди старта на турнира "Уимбълдън", авторът Якоб Щайнберг припомня победата на хасковлията срещу Анди Мъри преди две години.

"Преди две години той победи защитаващия трофея си Анди Мъри, играейки страхотен тенис. Сега Григор е изправен пред опасността да стане главен герой в приказка за пропилян талант", се казва в статията, цитирана от бТВ.

"Два дни след триумфа над Мъри, елегантният, чаровен и изключително талантлив Димитров, загуби в полуфиналите от Новак Джокович в четири изумителни сета. Състезавайки се срещу бъдещия шампион той декларира амбициите си да е бъдещ топ играч. Надареният Димитров притежаваше всичко: млад, добре изглеждащ, с форхенд от който да ти омекнат краката, с потенциал за суперзвезда. Това бе заменено от тревога и упадък. Бившето дете-чудо на тениса пристигна в Лондон като 39-и в света. Това е пропадане, което трябва да привлече вниманието на всеки млад претендент в тура", продължава авторитетното издание.

От "Гардиън" припомнят, че Димитров е в дълга серия от загуби, а на финала на турнира в Истанбул записа поражение след като счупи ракетата си.

Авторът посочва и кои са новите звезди, между които Димитров не успя да намери място - Стан Вавринка, Доминик Тийм, Ник Кирьос, Милош Раонич и Александър Зверев.

"Оставяйки настрана Джокович и Мъри, през тази година Уимбълдън се очертава повече от оспорван. Времето на Тийм сякаш наближава. По подобен начин преди две години и Димитров трябваше да се противопостави на върховенството на Джокович и Мъри. Независимо от своите 29 години, двамата най-добри в света продължават да демонстрират изключителен глад за успехи. Те непрекъснато напомнят на новото поколение, че техническите качества сами по себе си не са достатъчни при бруталната конкуренция в днешни дни", завършва Щайнберг.

#Григор Димитров #"Гардиън"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »