37 гимнастички се състезават за наследнички на "златните момичета" от националния ансамбъл

37 гимнастички се състезават за наследнички на "златните момичета" от националния ансамбъл
БГНЕС
A A+ A++ A

Вече се подготвят наследничките на "златните момичета" от националния ансамбъл по художествена гимнастика. На Олимпийските игри в Рио през август сегашните възпитанички на Ина Ананиева за последен път ще играят за България, след което ще сложат край на своята кариера, предаде бТВ.

Днес 37 момичета от клубове в цяла България се явиха на конкурс, след който ще бъдат избрани 12 състезателки, с които ще се работи в следващия олимпийски цикъл.

Имената им ще бъдат оповестени по-късно, а към този момент остава неясно и бъдещето на националния треньор Ина Ананиева. Нейният договор изтича след края на игрите в Рио.

"След Олимпиадата ще имам нужда и аз да си почина. Дали ще имам сили да продължа, да почна пак... Аз все пак съм 12 години с националния отбор, не е малко. Последните 4 вече ми дойдоха вповече", сподели Ананиева.

За момичетата от сегашния ансамбъл преди игрите в Рио предстоят участия на 2 световни купи и лагери във Варна и Бразилия. Техните наследнички ще започнат работа до седмици за първите си състезания през 2017 година.

#художествена гимнастика

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"