Няма да се променят условията за прием и финансиране на български студенти във Великобритания

Няма да се променят условията за прием и финансиране на български студенти във Великобритания
БГНЕС
A A+ A++ A

Запазват се условията за прием и финансиране на български студенти във Великобритания независимо от резултатите от референдума за излизане на страната от ЕС. Това заявяват пред бТВ от консултантската компания за образование в чужбина "Интеграл".

Процесът на прием на нашите ученици в Обединеното кралство няма да се промени в следващите години, като всички студенти от България, приети в бакалавърска или магистърска степен за обучение на Острова, ще запазят статута си и начина на финансиране, които са получили или ще получат в близките поне две години.

Референдумът не се отразява по никакъв начин на схемата на финансиране на образованието, тъй като Великобритания е член на Европейската икономическа зона /ЕЕА/ - членство, което не е обвързано с членство в Европейския съюз.

Британската компания за студентско кредитиране /StudentsLoanCompany/ и към момента отпуска студентски кредити на студенти, както от страни-членки и на ЕС, така и на ЕЕА.

Всички студенти, които вече са записани и тези, които и тази година ще отпътуват за обучение във Великобритания, ще получат пълно кредитиране за целия срок от обучението, съгласно клаузи в подписаните договори за кредит.

#Великобритания #български студенти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"