Борисов отново прехвърли на Букурещ горещия казус с черноморската флотилия срещу Русия

Борисов отново прехвърли на Букурещ горещия казус с черноморската флотилия срещу Русия
БГНЕС
A A+ A++ A

Министър-председателят Бойко Борисов отново се оправда с румънския премиер за преговорите по създаване на черноморската флотилия срещу Русия. Първи темата за съвместни действия в Черно море е повдигнал румънският премиер, който е поискал България да подпише меморандум, който да бъде обявен пред медиите, заяви в парламента Борисов в отговор на депутатско питане.

„Думите, които чу от мен са, че ние имаме много задачи да решаваме. В рамките на НАТО сме свършили много работа. 110 български войници имаме в Афганистан. Много европейски и натовски държави изтеглиха своите контингенти”, посочи премиерът.

И допълни: „След седмица румънският президент отново повдигна темата за обща флотилия с Турция, Румъния, Украйна и Грузия, мисля че беше. И на него му отговорих по същия начин”.

„Ние сме доказали, че сме лоялен член на НАТО”, отбеляза премиерът, като обаче коментира, че липсва солидарност от страна на натовските държави по темите „Турски поток” и „Белене”.

По думите му с Румъния можем всеки ден да правим учения: „Това се случва и сега, и то е напълно достатъчно. Имаме договор от Монтрьо, където е отбелязано, че до 21 дни могат да присъстват военни кораби”.

#Борисов #флотилия #Русия #Румъния #НАТО

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »