Германия, Франция, Италия и Бенелюкс се обявиха за запазване на единството на Европа

Германия, Франция, Италия и Бенелюкс се обявиха за запазване на единството на Европа
БГНЕС
A A+ A++ A

Идеята за единство на Европа остава актуална и след „Брекзит“. Процесът на излизане на Великобритания от Европейския съюз трябва да започне колкото е възможно по-скоро, за да може да се концентрираме върху други въпроси. Това заяви германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер след среща със своите колеги от Франция, Италия, Белгия, Холандия и Люксембург.

„На срещата ние потвърдихме волята си, че ще съхраним Европа заедно“, каза той. „Процесът на излизане на Великобритания от ЕС трябва да започне колкото е възможно по-скоро, за да може да се концентрираме върху други въпроси, актуални за Европа“, отбеляза ръководителят на германската дипломация. В противен случай, според него, ще започне „период на неизвестност“, който може да навреди на бъдещето на отношенията на ЕС с Великобритания.

На референдума, който се проведе на 23 юни, 51,9% от британците гласуваха за излизането на тяхната страна от Евросъюза. На противната позиция бяха – 48,1%. Брюксел призова Лондон незабавно да започне преговори за излизане от ЕС.

#Брекзит

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"