137 500 долара за "Жълтия облак" на Принс на търг

137 500 долара за "Жълтия облак" на Принс на търг
БГНЕС
A A+ A++ A

Култовата електрическа китара „Жълтия облак“, с която американският певец и композитор Принс свиреше по време на изпълненията си, беше продадена на търг в Лос Анджелис за 137 500 долара.

Търгът, на който бяха предложени и други принадлежи на певицата вещи, бе проведен от аукционната къща "Херитидж". Китарата беше един от любимите инструменти на музиканта, който внезапно почина през април. С нея той свиреше по време на повечето от концертите си в от края на 80-те до средата на 90-те години на миналия век.

Новият собственик на „Жълтия облак“ стана собственикът на американския футболен клуб "Индианаполис Колтс" Джим Ърси. Той е колекционер на музикални инструменти и в сбирката на 57-годишния милиардер има китари, принадлежали на Джон Ленън, Ринго Стар и Боб Дилън.

Принс почина на 21 април на 57-годишна възраст. Той бе намерен мъртъв в имението си в град Минеаполис, щата Минесота. Според доклада на патолозите, причина за смъртта е предозиране със силен обезболяващ и наркотичен аналгетик, наречена фентанил.

#Принс

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »