Полша надви Швейцария с дузпи и е на 1/4-финал

Полша надви Швейцария с дузпи и е на 1/4-финал
БГНЕС
A A+ A++ A

Отборът на Полша се класира за първи път в историята си за 1/4-финал на Европейско първенство, след като победи Швейцария с 6:5 след дузпи (1:1 в редовното време и продълженията), предаде БГНЕС. Двубоят на "Парк де Пренс" бе равностоен, като в крайна сметка всичко се реши от един пропуск от бялата точка на Гранит Джака.

Поляците поеха контрола на мача през първата част и бяха по-опасния тим, като още преди да е изтекла една минута вратарят на Швейцария Ян Зомер не изчисти добре една топка и Аркадиуш Милик имаше шанс да вкара, но не уцели празната врата. Възпитаниците на Адам Навалка продължиха да доминират и това даде резултат в 39-та минута, когато Гросицки проби отляво и намери Куба Блашчиковски, който запази хладнокръвие, останал очи в очи със Зомер, и откри резултата.

След почивката поляците се прибраха в своята част и "кръстоносците" държаха топката, но трудно стигаха до добри голови положения, изправени срещу противниковата защита, която не допусна нито един гол в груповата фаза.

Селекционерът на Швейцария Владимир Петкович пробва да промени нещата със смени, като Брийл Емболо и Желсон Фернандес се появиха в игра, а натискът на неговия тим даде резултат в 82-та минута, когато Джердан Шакири преодоля Лукаш Фабиански с феноменален изстрел със задна ножица от границата на наказателното поле.

До края на редовното време двата тима не направиха нищо интересно, а в продълженията бяха изключително предпазливи и не поемаха никакви рискове, като най-добрият шанс се откри пред Ерен Дердиок, който от чиста позиция не успя да преодолее с глава Фабиански.

В крайна сметка не паднаха повече голове и се стигна до изпълнение на дузпи. Халфът на Швейцария Гранит Джака направи единствения пропуск при дузпите, а Гжегож Криховяк отбеляза победната дузпа за поляците, които ще срещнат Хърватия или Португалия на 1/4-финалите.

#Полша #Швейцария

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"