Задържаха Хуриет Сюлейманов, който сгази трима студенти край Луковит през 2014 г.

Задържаха Хуриет Сюлейманов, който сгази трима студенти край Луковит през 2014 г.
БГНЕС
A A+ A++ A

Хуриет Сюлейманов, осъден за катастрофата, при която загинаха  трима плевенски студенти край Луковит, е арестуван в Германия и най-вероятно ще бъде екстрадиран до два месеца. Сюлейманов има задочна присъда от 15 години затвор, тъй като той успя да избяга от страната.

Катастрофата стана на 5 май 2014 г. на пътя София-Русе край Луковит. Управляваният от Хюриет Сюлейманов автомобил навлезе в лентата за насрещно движение и се блъсна в друг автомобил, в който пътуваха четирима 20-годишни студенти от Плевен. На място загинаха Владислав Горанов и Николай Менков, а след множество операции в болницата почина и Цветелина Таслакова.

Хюриет Сюлейманов, който никога не е имал шофьорска книжка, избяга от мястото на инцидента, но няколко часа по-късно беше задържан. Два месеца след това съдът го пусна под домашен арест и той избяга зад граница, за да се укрие, припомня БНР.

Делото срещу него се гледаше задочно, тъй като Сюлейманов не се яви в съдебната зала. Ловешкият окръжен съд му наложи максималните за подобно деяние 15 години лишаване от свобода. Присъдата беше потвърдена на всички по-горни инстанции.

Ловешката прокуратура е потвърдила задържането на Хуриет Сюлейманов в Германия. Предстои съдът там да се произнесе по екстрадацията му в България.

#Хуриет Сюлейманов #арест #Германия #прокуратура

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници