Мащабна бракониерска сеч са установили горски инспектори

Мащабна бракониерска сеч са установили горски инспектори
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

За два случая на мащабна бракониерска сеч само за ден съобщават горските инспектори. Служители от Регионална дирекция на горите в София са констатирали незаконна сеч на 45 дървета в Община Роман.

52 кубически метра незаконно отсечена дървесина са задържали служители на Държавното горско стопанство в Самоков. Предотвратената кражба е за над 5000 лева, но щетите за гората са в пъти повече.

Десетки дървета от бял бор са били отсечени от държавните гори около село Рельово. На място са заловени шофьорите на два камиона, в които е натоварвана едрата дървесина, както и лицензираният лесовъд, нает от фирма, извършвала законен дърводобив, но в съседен частен горски имот.

Предстои органите на досъдебното производство да разследват кой е разпоредил незаконната сеч в държавните територии, но е сигурно, че автори на престъплението са служители на фирмата, извършвала законния дърводобив в частните гори. Работниците, които са отрязали дърветата, са успели да избягат, като в последствие тяхната самоличност е установена.

 

#бракониерска сеч #горски инспектори #роман #горски имоти #шофьори #камион

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"