Броят на жертвите на атентата в Истанбул се увеличава (ВИДЕО)

Броят на жертвите на атентата в Истанбул се увеличава (ВИДЕО)
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Високопоставен турски държавен служител твърди, че жертвите на атентата на международното летище „Ататюрк“ в Истанбул са около 50, предава АП. По данни на българското външно министерство няма загинали или ранени български граждани при поредните кървави нападения в турския град. Посолството и консулствата ни Турция са контакт с компетентните органи.

 

До момента е известно, че атентаторите са били трима. Един от тях е открил стрелба на паркинга на летището по пътниците. Първият взрив е бил до входа на летището. Според неназования служител, нападателите са били четирима.

Всички първоначални признаци дават основание да се смята, че организаторът на атентатите е терористичната групировка "Ислямска държава". Както заяви турският премиер Бинали Йълдъръм, който пристигна в Истанбул на мястото на атентата, в резултат на терористичното нападение са били убити 36 души. Според него сред пострадалите може да има и чужденци. По-рано министърът на правосъдието Бекир Боздаг заяви, че броят на ранените е 147 души.


#жертви #атентат #Истанбул #Турция #Ататюрк #Бекир Боздаг #Бинали Йълдъръм

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"