Борисов поиска становища на ЕК за газовия хъб, "Южен поток" и АЕЦ "Белене"

Борисов поиска становища на ЕК за газовия хъб, "Южен поток" и АЕЦ "Белене"
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министър-председателят Бойко Борисов е поискал на среща с председателя на Европейския съвет Доналд Туск еврокомисията да даде становище по ключови за България енергийни проекти, съобщи правителствената информационна служба. Срещата тази сутрин е била по искане на Туск като продължение на телефонен разговор между двамата през миналата седмица.

На срещата днес премиерът Борисов е поискал "ясната и категорична позиция" на Европейската комисия и нейните служби за газоразпределителния център "Балкан". 

"Концепцията ни за газовия хъб е много добра и би била от полза за всички страни в региона. Ние обаче искаме да получим уверението на комисията, че от правна гледна точка тя отговоря изцяло на европейското законодателство", посочил министър-председателят. Премиерът е поискал също становище на комисията около "Южен поток".

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск е поел ангажимент в кратки срокове да информира българското правителство по какъв начин европейските институции ще реагират по поставените от Борисов теми и гарантира, че страната ни ще получи становище по проектите, се отбелязва в съобщението на правителствената пресслужба.

#газ #Атомстройекспорт #НЕК #Белене #АЕЦ #Доналд Туск #Еврокомисия #Бойко Борисов #министър председател #Южен поток #хъб

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови предсрочни избори