Борисов за атентата в Турция: Това е пореден урок за политиците - с войни мир не се прави

Борисов за атентата в Турция: Това е пореден урок за политиците - с войни мир не се прави
БГНЕС
A A+ A++ A

„Винаги съм казвал, че докато се водят тези войни и се поставят хората под бомбардировки, настоящето ще е такова. Надявам се това да е пореден урок към политиците, че с войни мир не се прави“. Това заяви в Брюксел премиерът Бойко Борисов по повод атентата на летище „Ататюрк” в Истанбул във вторник вечерта.

Премиерът посочи, че в момента в България се взимат всички мерки, като е възложил на министрите на транспорта и на вътрешните работи да предприемат необходимите действия за проверка на сигурността по летищата. Той припомни, че сме осигурили възможност да се приемат самолети, пренасочени от Истанбул.

На въпрос дали има развитие по брекзита той отговори: „Не мога да говоря от името на другите лидери, но така, както предполагахме всички в България, че след едно политическо пиянство, махмурлукът е много по-тежък. Сега, когато британците всеки ден виждат какво се случва с борсите им, с парите им, с имотите им, как се местят структуроопределящи за тяхната икономика отрасли, мисля, че си дават сметка какво са направили. Чак сега, те са почнали да се интересуват в „Гугъл” за Европейския съюз“, коментира премиерът.

#Борисов #атентат #Брекзит

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"