Сблъсък между противници и привърженици на руските рокери "Нощни вълци" в София

Сблъсък между противници и привърженици на руските рокери "Нощни вълци" в София
БГНЕС
A A+ A++ A

Противници и привърженици на похода на "Нощните вълци" се сбиха пред храма "Св. Александър Невски" в София, предаде БНР. Задържани са двама души, но все още няма информация кой пръв е започнал сблъсъка.

Противници на известната руска рокерска група се събраха пред централния вход на храм-паметника „Св. Александър Невски“, за да протестират срещу тяхното пристигане в столицата.  Антируските демонстранти, които са около 50 души, влязоха в сблъсъци с полицията. Те започнаха да скандират искания за оставката на премиера Бойко Борисов и вътрешния министър Румяна Бъчварова, защото, според тях, те са превърнали „България в руска губерния“.

На площада освен антируските демонстранти дойдоха и привърженици на Русия. Скандалът избухна, след като двете групи се озоваха в непосредствена близост без полицейска охрана помежду им. Полицаите вземат обяснения на участниците. Екипи на СДВР оградиха района.

По-късно полицията блокира централния вход на храм-паметника "Св. Александър Невски", за да даде възможност на няколко човека да излязат. Това предизвика негодуванието на събралите се противници на мотопохода на "Нощните вълци". В момента двоен кордон е разделил противниците и привържениците на похода. Все още руските рокери не са пристигнали пред катедралния храм.

Привържениците на шествието на "Нощните вълци" заявиха: "Първо, мотористите не са тези, за които ги мислят. Те тръгват да обединяват славянския свят, славянската духовност. Ние подкрепяме напълно и изцяло Путин. За нас той е човек, който се е втурнал да спасява света".

На противоположното мнение бяха противниците на шествието: "Нямаме нужда в свободна европейска България от путински зелени човечета, "Нощни вълци" и прочие. Знае целият свят какво направиха в Крим. Тука е свободна България. Това е паравоенна путинска организация", коментираха те, цитирани от БНР.

#рокери #Русия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници