Кабинетът е представил алтернативни предложения по искането на Брюксел за продажба на газовите ни тръби

Кабинетът е представил алтернативни предложения по искането на Брюксел за продажба на газовите ни тръби
БГНЕС
A A+ A++ A

Българската страна вече е представила няколко алтернативни предложения по настояването на Брюксел за промени в собствеността върху газовите тръби. Това обясни в парламента премиерът Бойко Борисов в отговор на депутатско питане.

"Тече една процедура в Европа да се раздържавяват всичките тези компании с различни оператори. Ние на комисаря Маргарет Вестагер обстойно обяснихме защо в България не искаме това да се случи и защо е опасно за България, обясних го и на Жан-Клод Юнкер, и на Туск, и на неговите експерти, тъй като процедурата е до триста милиона евра. Предложили сме две-три алтернативни решения, да разделим самия оператор от собствеността, надявам се да го приемат", коментира Борисов искането на Европейската комисия за продажба на част от държавната "Булгартрансгаз".

Премиерът заяви, че до момента председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер не е разговарял с него относно плана си за ускорено въвеждане на еврото заради Брекзит. "Въвеждането на еврото не е искаш или не искаш. В предсъединителните договори ние сме поели ангажимент да въведем еврото, че ние не го въвеждаме, това е, защото има допълнителни изисквания по въпроса, които към момента можем да си позволим да се забавим по тях", заяви Борисов.

По неговите думи темата тепърва ще се разисква от финансовите министри на общността и от централните банки.

#"Булгартрансгаз" #Борисов #газопроводи #Брюксел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници