Специализираният наказателен съд остави в ареста четиримата задържани за стрелбата срещу Митьо Очите

Специализираният наказателен съд остави в ареста четиримата задържани за стрелбата срещу Митьо Очите
БГНЕС
A A+ A++ A

Четиримата мъже, обвинени за стрелбата пред дискотека в Слънчев бряг, при която беше прострелян Димитър Желязков - Митьо Очите, остават в ареста. Това реши Специализираният съд днес с аргумента, че на свобода те могат да извършат друго престъпление.

Според магистратите по делото са събрани достатъчно данни, че Димитър Николов, Иван Терзийски, Силви Николаев и Николай Иванов са част от организирана престъпна група за трафик на наркотици и хора, побои, палежи и рекет. На върха на групата стоял собственикът на заведението, пред което стана стрелбата между хората на Митьо Очите и задържаните - Божидар Кузманов по прякор Кравата. Той е в неизвестност, но за ключовата му роля разказват явни и тайни свидетели, сред които и дъщерята на Митьо Очите, предаде БНР.

Според тези показания, Кузманов държал заведения в Слънчев бряг и Банско. Принуждавал туристически фирми да водят клиентите си при него и събирал такса за паркиране на местните таксиметрови шофьори. В заведението на Божидар Кузманов се продавала дрога и са били наемани момичета, твърдят още свидетелите. Обвиняемите и техните адвокати отричат всичко това. Финалното решение ще е на Специализирания апелативен съд, който ще заседава на 10 юли.

#специализиран съд #стрелба #Митьо Очите

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"