Горещ уикенд със слънце и жега до 35 градуса, но ще превали на места

Горещ уикенд със слънце и жега до 35 градуса, но ще превали на места
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

В събота времето преди обяд ще бъде слънчево. Около и след пладне ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми.

Температурите ще останат без съществена промяна и максималните ще са предимно между 30 и 35 градуса. В София максималната температура ще е около 30 градуса. Атмосферното налягане ще се понижи и ще бъде около средното за месеца, съобщиха от НИМХ. Над планините ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми.

Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 25 градуса, на 2000 метра – около 16 градуса. По Черноморието ще бъде предимно слънчево, след обяд ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места ще превали.

След пладне ще духа характерният морски бриз. Максималните температури ще са 28 – 30 градуса. Вълнението на морето ще е около 2 бала. Температурата на морската вода е 25 – 26 градуса. В неделя, 3 юли, градусите ще останат без промяна.

Като минималните сутрешни ще се движат между 16 градуса за Благоевград и 18 за София до 21 за Варна и 22 за Бургас. Максималните температури ще са между 30 – 36 градуса. Най-топло се очертава да бъде в Сандански и Благоевград, както и в крайдунавските градове в Северна България.

 

 

 

#вятър #температура #морска вода

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »