Барозу става началник в "Голдман Сакс", ще помага на банката да премине през брекзита

Барозу става началник в "Голдман Сакс", ще помага на банката да премине през брекзита
БГНЕС
A A+ A++ A

Американската банка „Голдман Сакс” е наела бившия председател на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу като ръководител на международните дейности, съобщава „Ройтерс”. Той ще трябва да помага на финансовата институция в сложната ситуация след решението на Великобритания да напусне Европейския съюз.

За инвестиционни банки на „Голдман Сакс” брекзитът е особено лоша новина, тъй като до момента регулациите им позволяваха да предоставят услугите си в цялата общност, въпреки че служителите им са разположени само на Острова. След излизането на Обединеното кралство от ЕС ще се наложи част от подразделенията да се преместят в други страни.

На Барозу ще бъде поверено управлението на „Голдман Сакс Интернешънъл”, която има 6000 служители, от които по-малко от 1000 са извън Великобритания, предаде бТВ.

И като шеф на ЕК на него се падна да управлява в тежък момент – по време на дълговата криза през 2009 г. – 2013 г. той помогна за оцеляването на еврозоната чрез създаването на спасителен фонд, по-строги мерки за бюджетни икономии и по-ефективни механизми за контрол.

#Барозу #"Голдман Сакс"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »