Максим Бехар вкарва България в „Библията на социалните медии“

Максим Бехар вкарва България в „Библията на социалните медии“
Максим Бехар (на снимката по време на Световния PR форум в Давос) е автор на главата за България в „Библията на социалните медии“, световен бестселър. Снимка: M3 Communications Group, Inc
A A+ A++ A

България бе представена за пръв път в „Библията на социалните медии“ – световния бестселър на Лон Сафко, благодарение на българския PR експерт Максим Бехар.

Бехар е автор на статията, посветена на България, в „Библията на социалните медии“  (The Social Media Bible: Tactics, Tools, and Strategies for Business Success), след като бе поканен от издателя на книгата да опише влиянието на социалните медии в своята страна за току-що излязлото трето издание на „Библията“.

Вече три поредни години изявеният български експерт по медии, комуникации и PR Максим Бехар е един от водещите лектори на Световния PR форум в Давос, Швейцария, като темите му неизменно се свързани именно със социалните медии и тяхното влияние в съвременните комуникации.

„България несъмнено е страна на социалните медии. Това е така не само защото тя се нарежда на 55-о място сред страните в света с почти 2,5 млн. потребители на „Фейсбук“, но и защото в нея живеят интелигентни, силно ентусиазирани и високоамбициозни млади хора. Характеристиките на пазара – сравнително стабилен с изключително привлекателна данъчна среда и добри бизнес ниши – означават, че много идеи и продуктови инициативи успяват да намерят клиенти и място, където да процъфтяват“, пише Бехар в „Библията на социалните медии“.

„Наистина съм развълнуван, че третото издание на моята книга „Библията на социалните медии" може да се похвали със статия за това как България използва социалните мрежи! България е много по-напред от редица страни в това отношение и хората там наистина разбират важността на „свързването" като общество! Благодаря ти, Максим, благодаря ти, България!", заяви авторът Лон Сафко специално за Novinite.bg и Novinite.com (Sofia News Agency).

Третото издание на „Библията на социалните медии“ бе пуснато на пазара от „Уайли Пъблишинг“ в края на април 2012 г. и само за няколко дни генерира рекордни продажби в САЩ и по целия свят. На повече от 600 страници книгата разглежда широк спектър от различни казуси, практики и държави.

Електронната й версия в amazon.com получи петзвезден статус още с появата си на пазара.

„Феноменът на социалните медии все още набира скорост, а тази книга предоставя полезни и навременни бизнес съвети“, казва за „Библията на социалните медии“ бащата на интернет Винт Сърф.

„Представянето на България в „Библията на социалните медии“ е голямо постижение за страната, която най-сетне получи заслуженото си място в този световен бестселър. С удоволствие приех поканата на Лон Сафко да напиша главата за нашата страна, а неговото желание е след година – в следващото издание на книгата – да бъдат включени казуси от бизнес практиката ни в M3 Communications Group, Inc., която е представител на световната PR компания Hill+Knowlton Strategies в България вече близо 12 години“, обясни Бехар.

Пълния текст на главата за България в „Библията на социалните медии“ прочетете ТУК

--------------------

Максим Бехар е водещ български експерт по PR и медии, основател и изпълнителен директор на един от лидерите на българския PR пазар, M3 Communications Group, Inc. От януари 2012 г. той е президент на чешкия офис на водещата глобална корпорация Hill+Knowlton Strategies. Бехар е и ковчежник и член на Изпълнителния комитет на Международната консултантска организация по комуникации (International Communication Consultancy Organization (ICCO)) и член на борда на Световния PR форум в Давос.

ТАЗИ СТАТИЯ НА АНГЛИЙСКИ

#Максим Бехар #социални медии #Библията на социалните медии #Лон Сафко #Винт Сърф #интернет #PR #ПР #M3 Communications Group #Hill+Knowlton Strategies #Hill & Knowlton #Facebook #Twitter #Foursquare #ICCO #Communication on Top #YouTube #Vbox7 #Google+ #Фейсбук #Туитър #Световен PR форум

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"