Почина режисьорът на "Хубава жена" - Гари Маршал

Почина режисьорът на "Хубава жена" - Гари Маршал
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Режисьорът, продуцент и комик Гари Маршал почина във вторник на 81-годишна възраст. Причина за смъртта му е усложнение при пневмония, след като по-рано той беше приет в болница със сърдечен удар.

Президентът на Гилдията на американските режисьори Парис Баркли определи Маршал като надарен разказвач на истории, който „носеше радост, смях и едно огромно туптящо сърце във всеки екран, малък или голям“. Роден в Ню Йорк, в семейство на учителка по танци и режисьор, Маршал прави своя пробив през 50-те, когато пише смешки за комедийни програми.

Неговият първи голям успех идва с телевизионния сериал „Стари приятели“ („The Odd Couple“) и продължава през 70-те с поредицата „Щастливи дни“ („Happy Days“). Маршал е и човекът, който пръв забелязва актьора Робин Уилямс и го включва в сериала „Морк и Минди“ („Mork and Mindy“).

Режисьорът започва да се занимава с филми през 80-те години и е един от хората, отговорни за известната лента „Плажове“ от 1989 г. Въпреки това той е най-известен с работата си върху филма „Хубава жена“, който дава начало на кариерата на Джулия Робъртс. Маршал участва и в създаването на „Дневниците на принцесата“ от 2001 г., който пък прави звезда от Ан Хатауей.


#режисьор #Джулия Робъртс

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »