Бивш председател на районния съд в Сандански е арестуван в София

Бивш председател на районния съд в Сандански е арестуван в София
БГНЕС
A A+ A++ A

Адвокатът от Сандански Илия Янев, който е и бивш председател на районния съд в курортния град, е бил арестуван днес в София, предаде БНР.

До момента  официална информация  за причините  не се съобщава, но арестът на бившия магистрат е станал часове след  полицейска акция в ромската махала на Сандански, при която беше задържан нейният лидер Тони Ангелов, а от дома му бяха иззети купища документи.

Според  източници на националното радио, пожелали анонимност, иззетите при акцията  данъчни и правни документи, касаещи сделки с имоти, дават основание да се смята, че става дума за крупни измами, в които е замесен известният адвокат и бивш магистрат.

Името на Илия Янев се свързва с редица скандални дела за припознаване на собственост върху земеделски земи и земи от горския фонд от „мъртви души“ и хора, които изобщо не са завеждали такива дела.  По съдебен път бяха върнати дори имоти, които се намират на територията на Национален парк "Пирин".

След много жалби и сигнали на санданчани, дейността на Янев като съдия е разследвана и проверявана от ВСС, но  до  обвинение и присъда така и не се стигна.



#арест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »