Бившият състезател Росен Даскалов представи болида си Sin R1

Бившият състезател  Росен Даскалов представи болида си Sin R1
БГНЕС
A A+ A++ A

Бившият пилот и настоящ предприемач Росен Даскалов представи днес в Русе болида Sin R1, който участва в най-голямото европейско рали на суперавтомобили в Германия, предаде БГНЕС. Русенецът паркира екстравагантния автомобил пред общината, а зад волана му седна и кметът Пламен Стоилов.

Стоилов поздрави създателя на Sin R1и сподели, че за него автомобилът олицетворява свободния дух на русенеца. Росен Даскалов представи и програмата на 3-ия кръг от Републиканския шампионат „Писта Русе”, който ще се проведе на 30 и 31 юли.

Състезанието от пистовия шампионат ще даде възможност за участие и на пилоти в нов „свободен“ клас. Той е предназначен за всички желаещи, притежаващи автомобил, отговарящ на изискванията за мерките за сигурност на ФИА (Appendix J) и задължителния за участие състезателен лиценз.

Зрителите ще се насладят още на дрифт програма и представяне на български автомобили на трасето. Следващото предизвикателство пред екипа на Росен Даскалов са европейските GT4 серии, където автомобилът Sin R1 и отборът София Кар Мотоспорт ще се състезават в Унгария от 23 до 25 септември.

#болид #Даскалов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"