Равенство на „Герена“ изхвърли Левски от евротурнирите

Равенство на „Герена“ изхвърли Левски от евротурнирите
БГНЕС
A A+ A++ A

Левски приключи участието си в европейските клубни турнири след равенство 1:1 с Марибор на стадион „Георги Аспарухов“ в столицата. Словенският тим продължава напред в Лига Европа благодарение на гола си на чужд терен (първата среща завърши 0:0). Левски изигра силно първо полувреме и се оттегли на почивката с гол преднина.

Негов автор стана Франсис Нар, който в 22-ата минута се измъкна от опеката на словенските бранители и от малък ъгъл прокара кълбото под ръката на Ханданович. След половин час игра гостите можеха да стигнат до изравнителен гол, но вратарят на Левски Йоргачевич спаси дузпа, изпълнена от бразилската звезда на гостите Таварес.

Малко след подновяването на играта, в 50-ата минута „сините“ пропуснаха идеална възможност да увеличат преднината си – Роман Прохазка отблизо стреля с глава, Ханданович парира удара му и топката попадна в Георги Костадинов, който от малък ъгъл не уцели очертанията на вратата.

В 59-ата минута Нар шутира опасно от десетина метра, но топката мина на около 30 сантиметра от гредата. В 68-ата минута словенците попариха пълните трибуни на стадион „Георги Аспарухов“ - Йоргачевич отрази удар с глава на 37-годишния ветеран Миливое Новакович, но при добавката Таварес от точката на дузпата прониза неспасяемо вратата на българския отбор.

Левски опита всичко в оставащите 20 минути, но не успя да стигне до победен гол. Марибор продължава напред, гостува на Абърдийн в първия мач от третия предварителен кръг на Лига Европа на 28 юли и е домакин във втората среща на 4 август.

#Левски #Марибор

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »