Берое загуби в Хелзинки и напусна Европа

Берое загуби в Хелзинки и напусна Европа
БГНЕС
A A+ A++ A

Берое записа минимална загуба с 0:1 при гостуването си на финландския ХИК в среща-реванш от втория квалификационен кръг на Лига Европа. Така с общ резултат 1:2 „зелено-белите” напуснаха надпреварата на същия етап, на който го направиха и през миналата година. Японецът Атому Танака реализира единственото попадение в срещата в 26-ата минута, възползвайки се от груба грешка в защитата на беройци.

Иначе през първата част и двата тима показаха агресивна игра, като опитваха да застрашават противниковата врата при всяка удобна ситуация. Първата възможност за гол дойде в 9-ата минута, при която удар с глава на бранителя на ХИК Лум Раджепи премина на сантиметри от левия страничен стълб на Макенджиев. Берое отговори в 19-ата минута с мощен шут на Георги Божилов, който обаче не намери целта.

В 24-ата минута новото попълнение Кохей Като намери отлично Неманя Милисавлевич, сърбинът стреля от границата на наказателното поле, но отново без успех. В 26-ата минута дойде и ключовият момент в мача. Играчите на Берое не се ориентираха добре след центриране от корнер, оставяйки отново непокрит Лум Реджепи, който стреля с глава. След неговия удар топката рикошира в гредата и с малко късмет попадна в Танака, който на празна врата вкара за 1:0.

До края на полувремето старозагорци опитаха да изравнят на удари на Георги Божилов и Почански не попаднаха в мрежата. След почивката финландците видимо приеха играта в своята половина, изчаквайки своите шансове на контраатака. Това затрудни играта на беройци, които трудно намираха път към вратата на Томас Деене. Александър Димитров опита да раздвижи играта на своя тим, пускайки на терена Педро Маркес, Станислав Дрянов и Александър Колев, но и това не помогна на беройци да стигнат до така важния гол и в крайна сметка те загубиха, което означаваше и край на похода им в Европа.

#Берое

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници