Стрелба в търговски център в Мюнхен, жертвите са повече от 10

Стрелба в търговски център в Мюнхен, жертвите са повече от 10
Районът е отцепен. / БГНЕС
A A+ A++ A

Стрелба избухна в търговски център близо до Олимпийския стадион в германския град Мюнхен, съобщи полицията, цитирана от агенция ДПА.

Има много ранени, обяви германската полиция за "Зюддойче цайтунг". По данни на изданието има и множество жертви. Различни германски медии твърдят, че загиналите са между 10 и 15, но няма официално потвърждение. От полицията са потвърдили, че жертвите са повече от 10, но точният брой все още не се съобщава.

От мюнхенската полиция все още не знаят колко са извършителите, които са избягали, но се смята, че все още се намира в района на търговския център.

Спират част от транспорта, спряно е и метрото в Мюнхен.

Евакуацията от сградата на търговския център на хора продължава. В района на търговския център са изпратени сериозни полицейски части. Районът е отцепен.

От мюнхенската полиция съветват хората да стаят далече от мола.

Българското министерство на външните работи обяви, че поддържа връзка с посолството в Берлин и с дипломатическите представителства в страната. Засега няма данни за пострадали българи.

Силите за сигурност в Бавария са в повишена готовност, след като в понеделник афганистански бежанец рани с брадва и нож петима души в пътуващ през провинцията влак. Убитият 17-годишен нападател приживе се врекъл във вярност на "Ислямска държава"



#стрелба #Мюнхен

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници