Мъж с името Хемингуей спечели състезанието за двойници на едноименния писател

Мъж с името Хемингуей спечели състезанието за двойници на едноименния писател
БГНЕС
A A+ A++ A

За първи път в 36-годишната история на конкурса за двойници на Ърнест Хемингуей, победител стана човек, който носи същата фамилия като именития писател. Дейв Хемингуей беше обявен за победител в конкурса, който се проведе в събота в Кей Уест във Флорида – градът, където авторът живее през 30-те години. Самият Дейв признава, че няма никаква роднинска връзка с оригиналния Хемингуей, но също като него обича риболова и консумацията на алкохол в умерени количества, пише списание „Тайм“.

Двойникът на Хемингуей посочва, че също като своя кумир обича и жените. „Обичам да си прекарвам добре. Наистина се чувствам като Ърнест, тъй като съм в града, където той е живял толкова много години“, сподели победителят. Това е седмият път, в който той се опитва да спечели надпреварата. Този път Дейв печели журито с избора си на облекло – вълнен кремав на цвят пуловер, подобен на тези, които са били любими на автора.

„Въпреки че този пуловер държи много топло, той беше част от моята стратегия. И мисля, че тя проработи“, пошегува се Дейв. Конкурсът, в който участие взеха над 140 участници, е финалното събитие по време на годишния фестивал в чест на американския писател, известен като Дни на Хемингуей. Надпреварата се провежда в бар „Слопи Джо“, който е бил едно от любимите места на автора докато живее в Кей Уест.

#Хемингуей

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"