Пореден кървав екшън в света: 26-годишен уби 19 души и рани тежко 20 в пансион за инвалиди в Япония

Пореден кървав екшън в света: 26-годишен уби 19 души и рани тежко 20 в пансион за инвалиди в Япония
БГНЕС
A A+ A++ A

Най-малко 19 души са загинали при атака с нож, извършена в град Сагамихара, в съседната на Токио префектура Канагава в Япония, съобщи агенция "Киодо". Нападението е извършено в център за инвалиди.

Нападателят сам се е предал на полицията, съобщи тв каналът Ен Ейч Кей. 26-годишният мъж се е предал сам в полицейски участък около час след нападението. Нападателят е носел със себе си цяла чанта с ножове, съобщи полицията на префектура Канагава.

Нападението е било извършено преди разсъмване. По това време там дежурели обикновено осем служители. Най-вероятно нападателят е успял да влезе през счупен прозорец. Следователите открили такъв на първия етаж, а наблизо бил намерен чук.

Престъпникът нанасял удари с нож по шиите, ръцете и в областта на гърдите. Полицията потвърди за 19 загинали. Двайсет души са в тежко състояние. Ранените са приети в различни токийски болници.

Около час след нападението, нападателят се явил в полицията и си признал за извършеното. Той е идентифициран като 26-годишният Сатоси Уемацу. Според предварителна информация по-рано той е работел в същия дом. Арестуван е за опит да убийство и незаконно проникване.

Следователи се опитват да установят какви са мотивите за кървавите убийства. Според тях той таи силна неприязън към хора с увреждания. В пансиона са приети за продължително лечение или рехабилитация 149 души на възраст от 18 до 75 години.

#Япония #нападение #убити #ранени

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »