Договорка между България и Гърция за съвместно учение по границата

Договорка между България и Гърция за съвместно учение по границата
A A+ A++ A

Министрите на отбраната на България и Гърция са се договорили за провеждането съвместно учение на българските и гръцките специални части с цел „демонстрирането на единство и сила“.

„Съгласихме се с констатацията, че България и Гърция не пазят само и единствено собствените си граници, а и границите на общия Европейски съюз”, заяви министърът на отбраната Николай Ненчев след срещата си със своя гръцки колега Панос Каменос. България и Гърция ще кандидатстват заедно по различни програми, като целта е да се обезопаси българско-гръцката граница.

Домакинът благодари на своя гръцки гост за готовността Атина да подкрепи евентуално искане от страна на София за засилване на присъствието на НАТО в акваторията на Черно море, ако това бъде необходимо, както и с оглед на предотвратяването на мигрантски потоци, ако те се насочат към България.

„Имаме общи констатации по отношение на бежанската криза, по отношение на терористичните актове, които се случват много често напоследък”, каза Ненчев.

По време на срещата двамата са обсъдили въпроси от взаимен интерес, свързани с отбранителната индустрия. Те са се съгласили да засилят още повече сътрудничеството в сферата на отбраната, в сферата на военната информация, в обмена на военна и разузнавателна информация. /БГНЕС

#България #Гърция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"