Етнически албанци поискаха стадионът в Скопие да се преименува от „Филип II " на „Адем Яшари"

Етнически албанци поискаха стадионът в Скопие да се преименува от „Филип II " на „Адем Яшари"
БГНЕС
A A+ A++ A

Радикални фенове на футболния отбор „Шкендия" от Тетово, етнически албанци, поискаха националният стадион в македонската столица Скопие да се преименува от „Филип II Македонски" на „Адем Яшари", гласи пост на Фейсбук страницата на феновете, предаде агенция Фокус.

Радикалните футболни фенове, наричани от македонските медии балисти, по името на албанското националистическо движение от началото на 40-те години, създадено от майор Муса Бали, което се бори срещу италианската окупация, цели възстановяването на албанската държава в териториите, населени от албанци.

Етническите страсти се разгарят преди футболната среща между „Шкендия" и чешкия клуб „Млада Болеслав", която предстои да се играе в четвъртък.

„Нека заедно да напишем историята на арена „Адем Яшари" Така гласи и официалния плакат на футболната среща, където името на македонския цар Филип II Македонски вече е сменено с това Адем Яшари.

Феновете-балисти призовават всички, които искат да подкрепят любимия си отбор да се съберат на площад „Илирия" в Тетово.

#фенове #Тетово

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"