Евгения Банева след палежа: Изнудва ни човек с протекция на държавно ниво

Евгения Банева след палежа: Изнудва ни човек с протекция на държавно ниво
Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

„Не сме инсценирали пожара в къщата ни", заяви по NOVA Евгения Банева след последния палеж на дома им в столичния квартал „Бояна".

„Човекът, който ни изнудва, казва, че се ползва с възможно най-голямата протекция на държавно ниво. Споменава името на Делян Пеевски. Не мога да знам дали това е така, но мълчанието на прокуратурата при толкова много свидетелски показания за мен е показателно", заяви Банева.

„Покушенията срещу семейството ми и наши служители датират от повече от две години и половина. Има различни палежи, слагани са бомби в офиси. Това са случаи, за които сме писали жалби. Случаите са абсолютно идентични, от един и същи подбудител. Извършителите са от неговия кръг. Отново ще се въздържа да посоча конкретни имена, тъй като когато съм казвала, заведоха срещу мен дело за обида и блокираха имущество за стотици хиляди левове. Оставям на прокуратурата да си свърши работата", коментира Банева.

Тя поясни, че не само в този случай, но и при предишни е получавала много обаждания с искания за различни суми пари.

„Става въпрос за едно абсолютно беззаконие, което смятам, че всички граждани усещат ежедневно. При нас е състояние на терор", заяви Евгения Банева.

#Евгения Банева #изнудване #палеж

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »