Увеличава се разликата в доходите между бедни и богати

Увеличава се разликата в доходите между бедни и богати
A A+ A++ A

Делът на нископлатените работници се увеличава спрямо миналата година. През второто тримесечие на 2016 заплатите на нископлатените работници се задържат и при тях няма ръст, докато се отчита увеличаване на заплатите на високоплатените. Това гласят данните от поредното тримесечно проучване за издръжката на живот на КНСБ. Синдикатът провежда изследването си вече 26 години.

"Т.нар. група на бедните намалява, но това не означава, че домакинствата са подобрили икономическото си благосъстояние, защото те все още са в изоставащата група", обясни по БНР Виолета Иванова от Института за социални и синдикални изследвания. По думите й, излизането от капана на бедността с ниски трудови възнаграждения е много труден и дълъг процес, а преминавайки в по-горна група хората продължават да се самоограничават.

Около две трети от домакинствата в България живеят с доходи под необходимите средства за издръжката на живот. 46 на сто живеят между линията на бедност и издръжката на живота, която за миналото тримесечие е между 500 и 600 лв. на член от домакинство. /БГНЕС

#общество

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »