Меглена Кунева: Това е по-дългото и по-скъпото председателство

Меглена Кунева: Това е по-дългото и по-скъпото председателство
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Това е по-дългото председателство и по-скъпото, защото втората половина има един месец, в който няма събития – август институциите не работят и работните сесии са по-малко. Най-много работни групи има в първата половина на годината, много по-наситено със събития е.

От друга страна трябва да се гледа възможност. Това каза вицепремиерът Меглена Кунева във връзка с поемането от България на ротационното председателство на ЕС от 1 януари 2018 г., предаде БГНЕС.

”България безспорно ще трябва да засили много плътно подготовката си!”, каза Кунева и подчерта, че откакто е минал референдумът във Великобритания и станало ясно, че изтегляне на председателството по-рано е едната от двете опции, тя е започнала да прави двустранни срещи в министерства, за да се забърза процесът на подготовка.

Обучението на администрацията е предвидено за есента. „Смятам, че с обучението сме в добро темпо”, каза Кунева. Тя посочи, че до септември следващата година трябва да имаме място, където председателството ще се проведе и припомни, че МС е определил това да бъде НДК, където трябва да се направят ремонти. 

#Меглена Кунева #ЕС #председателство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници