Над 20 хиляди човека са получили съдействие от омбудсмана през последната година

Над 20 хиляди човека са получили съдействие от омбудсмана през последната година
A A+ A++ A

За една година съдействие от омбудсмана са получили над 20 000 човека. Това каза Мая Манолова при отчета си по повод една година на поста. Тя се е срещнала лично с над 1000 човека. От септември омбудсмана ще има постоянно представителство и в Монтана

За една година са подадени над 8000 жалби, което е почти двойно увеличение. Над 6000 са от началото на тази година. 

Топлоснабдяването, електроснабдяването, телефонните услуги, хората с увреждания, здравеопазване са само част от сферите, в които омбудсманът е съдействал на хората. Най-трудната ми битка, цяло блато, е битката с топлофикациите, каза Мая Манолова. Чрез закон омбудсманът ще настоява за забрана за "рекета" на тези дружества.

От понеделник започва нов "рунд" в битката с топлофикациите, каза Манолова и каза, че през август продължава работа с предложения за работата на частните съдебни изпълнители, колекторските фирми, бързите кредити.

Омбудсманът настоява да се преразгледат таксите на ЧСИ, не може таксите да надвишават дълга. Начинът за запориране на сметки и публичните продани също трябва да бъдат променени.

Манолова припомни, че са събрани над 1 милион лева за помощ на пенсионерите, освен това се работи над възможността от 1 януари да отпадне ДДС върху дарените храни. Омбудсманът припомни и друг от своите приоритети - арбитражните съдилища. 

За една година Манолова три пъти е сезирала КС. Последната е по текст от Изборния кодекс.


#омбудсман #Мая Манолова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »