Епидемичен взрив на чревна инфекция в детска градина във Варна

Епидемичен взрив на чревна инфекция в детска градина във Варна
A A+ A++ A

След малък епидемичен взрив на чревна инфекция в ОДЗ „Слънчо“ във Варна при деца между 3 и 7 годишна възраст в Инфекциозна клиника в УМБАЛ „Св. Марина“ са прегледани над 30 деца.

"Хоспитализирани са 18, пет от които са амбулаторно серумирани. Останалите деца са изписани след преглед и насочени за лечение в домашни условия. На всички деца са взети съответните микробиологични изследвания. Инфекциозна клиника разполага с необходимите консумативи, медикаменти и диагностиуми, осигурени от ръководството на УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна, които се използват при чревни, вирусни и бактериални заболявания. Приетите деца са в средно увредено общо състояние, имат клинични прояви - коремна болка, гадене, повръщане, изразена отпадналост и сънливост", съобщиха от болницата.

"Част от децата са с повишена температура и отключен дериен синдром. Извършва им се венозна рехидратация и симптоматично лечение", коментира доц. д-р Диана Радкова, Началник на втора клиника по инфекциозни болести и Началник направление инфекциозни структури в УМБАЛ „Св. Марина“. /БГНЕС

#Варна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »