Десетки се събраха в подкрепа на момичето, убило насилника си

Десетки се събраха в подкрепа на момичето, убило насилника си
A A+ A++ A

Десетки протестиращи в подкрепа на Мария Гиздева - момичето, което преди дни извърши убийство с цел да защити живота си - се събраха пред сградата на Районния съд в Стара Загора.

Дойдоха и родителите на Мария. Имаше много сълзи и чувство за непримиримост към това, че доказаните престъпници и рецидивисти са на свобода. Родителите на Мария казаха, че дъщеря им е изключително скромно и наивно дете и че те нямат обяснение защо тя се е озовала в дома му. Чули са от нея разказ, че тя контактувала с някакъв добър дядо, който идвал в кафенето, в което тя работи. И обяснявала, че той имал също 18-годишна дъщеря. Това било единственото нещо, което знаели родителите за този човек.

Адвокатът на момичето Валентин Димитров бе призован по телефона да се яви в следствения арест в 11 ч., но тъй като той реши да тръгне по-рано, към него се присъединиха и протестиращите.

18-годишната ученичка, която уби възрастен мъж в Стара Загора, е действала при неизбежна самоотбрана, потвърди отново адвокатът на момичето. Тя е заявила, че е била изнасилена от 62-годишен старозагорец. Девойката е направила пълни самопризнания за извършеното престъпление. /БГНЕС

#Мария Гиздева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници