Младежи обиколиха България с велосипеди, за да покажат на шофьорите, че и те имат място на пътя

Младежи обиколиха България с велосипеди, за да покажат на шофьорите, че и те имат място на пътя
БГНЕС
A A+ A++ A

11-те младежи, изминали 2100 километра с велосипеди, обикаляйки България по периферията й за 17 дни, получиха от Деян Дънешки, главен изпълнителен директор на „Български пощи” ЕАД , екипи с логото на пощите, както и марки с персонализирани винетки.

Инициативата за обиколката е на дупничанина Цветан Иванов от Дупница, осъществена е с подкрепата на „Български пощи”. Той събрал съмишленици в социалните мрежи, потеглили на 13 юли към Монтана, минали пред Видин, Дуранкулак и Царево, обиколката им приключи с пред-финал в Благоевград. В 15 часа колоездачите потеглиха за Дупница, там, откъдето тръгнаха на 13 юли.

„Идеята за обиколката ми бе да опознаем родината и изградим манталитет на българския шофьор да се съобразява с велосипедистите, които са част от движението и заслужаваме част от пространството на пътното платно”, каза пред БГНЕС Венцислав Иванов, роден в Бобов дол, но живущ в Дупница.

7 от колоездачите - по двама от Самоков и Ямбол, а останалите от Дупница, Лом и Перник са преминали по цялото протежение на маршрута от над 2100 километра, по време на обиколката към тях за определено разстояние са се присъединявали и много други любители на колоезденето.

„Преминахме през всички български планини-Стара, Странджа-Сакар, Пирин, Родопите и други, имахме и дребни инциденти-пукнати гуми, скъсани вериги, валя ни дъжд и пече слънце радвам се, че завършихме”, допълни Цветан.

#велосипеди #Български пощи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »