Четиримата задържани полицаи взимали такса "спокойствие", но и сами заработвали като каналджии

Четиримата задържани полицаи взимали такса "спокойствие", но и сами заработвали като каналджии
БГНЕС
A A+ A++ A

Четирима полицаи са в ареста за трафик на нелегални имигранти, предаде бТВ, която единствено успя да заснеме среднощната спецакция на полицията.

Арестуваните са служители на ОД на МВР-София. Те са получавали такса "спокойствие" от 150-200 евро, за да си затварят очите и да пропускат колите с нелегални имигранти. В извънработно време пък заработвали като каналджии и превозвали бежанците до Калотина.

Двама от полицаите са хванати снощи по време на превозването на нелегални имигранти от София до Калотина, в момента на плащането на таксата "спокойствие" - 150 евро. Парите са открити в ръководителя на групата - Георги Жеков.

„Когато са на работа, вземат подкуп, за да бъдат изведени бежанците. Когато не са на работа, си правят организации да извеждат бежанци от страната. Превозните средства се управляват от лица с пилотни коли. Човекът с пилотната кола си плаща на полицая, след това минават колите с бежанците”, разказа за бТВ Детелина Йотова, наблюдаващ прокурор.

Задържаните полицаи водели изключително луксозен начин на живот. „Единият има мерцедес, който едва ли някой от вас кара. Открихме камера за нощно наблюдение - термовизионна. И гранична полиция няма такава - около 18 000 евро струва. И тия хора се прибират спокойно вкъщи и си гледат децата. След като са прекарали незнайни хора. Може да са бежанци, страдат от войната, но виждаме какво става в Германия”, коментира Румен Ганев, директор на "Вътрешна сигурност" в МВР .

Дали задържаните полицаи ще останат за постоянно зад решетките ще стане ясно утре, когато ще заседава спецсъдът.

#каналджийство #трафик

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"