Спортното министерство е отпуснало 1,8 млн. лв. за училищна спортна инфраструктура от 2010 до 2015 г.

Спортното министерство е отпуснало 1,8 млн. лв. за училищна спортна инфраструктура от 2010 до 2015 г.
БГНЕС
A A+ A++ A

Във връзка с публикация в информационна агенция БГНЕС, озаглавена:   „Срещу получени 143 млн. лв. от Спортния тотализатор за 5 години, Министерство на спорта е отпуснало едва 119 000 лв. за спортна площадка на едно училище”, от Министерството на младежта и спорта в съобщение до медиите правят уточнение, което публикуваме изцяло.


Съгласно чл. 14, ал. 4 от Закона за хазарта министърът на младежта и спорта, съобразно финансовите възможности, предоставя средства на държавните и общинските училища по годишна програма, предложена от министъра на образованието и науката.


Посочените в писмения отговор на министър Кралев до депутатите Вили Лилков и Петър Славов средства от 119  326, 87 лв. за спортна училищна инфраструктура са отпуснати по програмата, спомената в Закона за хазарта. Конкретното питане на депутатите е точно за „финансиране на годишната програма по ал. 4 на чл. 14 от Закона за хазарта, съответно за висшите, средните и основните училища в Република България“.


Българският спортен тотализатор е основен източник на финансиране на Министерството на младежта и спорта. Със средства на ДП БСТ, но по други програми на ММС в периода 2010 – 2015 г. са отпуснати близо 1, 8 млн. лв. за училищна спортна инфраструктура. Останалите средства от ДП БСТ, постъпващи в ММС са предназначени за финансиране на дейността на спортните федерации и други капиталови разходи на министерството.

#тото #ММС #финансиране

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"