137 години Военноморски сили отбелязват във Варна

137 години Военноморски сили отбелязват във Варна
A A+ A++ A

В рамките на тържественото отбелязване по повод 137-та годишнина от създаването на Военноморските сили на 13 август ще се състои церемония по връчване на дипломите на студентите от „Випуск - 2016“ на Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“, съобщиха от Агенция ФОКУС. Церемонията ще започне в 10.00 ч. в „Зала 1“ на Фестивалния конгресен център в гр. Варна и на нея ще присъстват заместник-министърът на отбраната Десислава Йосифова, началникът на отбраната генерал Константин Попов, постоянният секретар на отбраната Добромир Тотев, заместник-началниците на отбраната генерал-майор Пламен Атанасов и контраадмирал Емил Ефтимов, командирът на ВМС контраадмирал Митко Петев. Тържественото събитие ще бъде открито от началника на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ комодор проф. д. в. н. Боян Медникаров.

По време на церемонията ще бъдат наградени първенецът на „Випуск - 2016” на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров” и отличниците по специалностите.
Честванията ще продължат с тържествено събрание-концерт, което ще се проведе същия ден от 18.00 ч. във Фестивалния и конгресен център – Варна. Заместник-министърът на отбраната Десислава Йосифова и началникът на отбраната генерал Константин Попов ще наградят военнослужещи и цивилни служители от състава на Военноморските сили, отличили се с висок професионализъм при изпълнението на задачите.
На 14 август (неделя) от 09.00 ч. на Морска гара – Варна ще се проведат ритуалите по тържественото вдигане на военноморския флаг и по присвояване на първо офицерско звание на курсантите от „Випуск -2016” от специалност „Организация и управление на тактическите подразделения от ВМС” на Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров”. На ритуалите е поканен да присъства министър-председателят Бойко Борисов.
В ритуала по присвояване на първо офицерско звание ще участват заместник-министърът на отбраната Десислава Йосифова, началникът на отбраната генерал Константин Попов, командирът на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев и началникът на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ комодор проф. д. в. н. Боян Медникаров.
По повод 137-та годишнина от създаването на ВМС военнослужещи от формированието за специални операции на ВМС и авиобаза „Чайка“ ще демонстрират своите професионални умения, а от 12.00 ч. до 15.00 ч. на Морска гара – Варна военни кораби ще бъдат отворени за посещение от гражданите и гостите на града.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"