СОС прави извънредно заседание, за да определи и. д. кмет на „Младост”

СОС прави извънредно заседание, за да определи и. д. кмет на „Младост”
Източник: armymedia.bg
A A+ A++ A

 

Столичният общински съвет (СОС) се събира на извънредно заседание днес, за да избере временно изпълняващ длъжността кмет на район "Младост". Досегашният кмет д-р Цвета Авджиева, подаде оставка заради обществено недоволство, свързано с презастрояването на квартала, предаде БГНЕС.

Съгласно процедурата, един от заместниците на д-р Авджиева ще поеме поста й – двамата заместник-кметове са Ганетка Николова и Александър Лукаров.

„Трябва да бъде избран до провеждането на изборите временно изпълняващ кмет. Моето становище е, че е редно те да бъдат заедно с президентските, за да не се харчат излишно средства. Има такава възможност. Общинската избирателна комисия взима своето решение, предоставя го на ЦИК, така че… има процедура, която ще върви. Общинският съвет се надявам да избере временно изпълняващия, за да може районът да продължи да работи и да изпълняват ангажиментите, които имат”, каза пред БНР кметът Йорданка Фандъкова.

Втората точка на извънредното заседание на СОС е относно освобождаване от длъжност управителя на „Диагностично-консултативен център ХХІХ – София” ЕООД и назначаване на нов управител.

Преди дни жителите на кв. „Младост” проведоха серия от протести срещу презастрояването на квартала. Последният протест беше на 15 август заради разрешен строеж върху детска площадка. Тогава кметът на район „Младост” Цвета Авджиева подаде оставка, след като от ГЕРБ свалиха политическото си доверие от нея .

Протестиращите бяха категорични, че тях ги интересува какво ще се случи по-нататък, ще се промени ли ситуацията с оставката на кмета. Мнозина изразиха увереност, че оставката реално нищо не решава на този етап. „Ние искаме да си запазим зелените площи и детските градини. Една оставка не ми дава документ, където да казва, че това е зелена площ и тя винаги ще си остане зелена площ”, каза една от протестиращите - Весела Кръстева. Жителите вече са внесли жалба до административния съд, с която обжалват разрешението за строеж на тяхната полянка.

#Йорданка Фандъкова #Столичният общински съвет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"