БСП: Хаосът е създаден от бившия гл. арх. Диков

БСП: Хаосът е създаден от бившия гл. арх. Диков
Източник: www.bspsf.bg
A A+ A++ A

 

Скандалните случаи с опити за застрояване на детски площадки и зелени площи в „Младост:“ 1,2,3 и 4 е поредното последствие от недалновидната политика на дясното управление в София, предаде БГНЕС.

Това заяви в декларация от името на БСП Ирена Анастасова на извънредно заседание на СОС, относно скандала с опитите за застрояване на междублокови пространства и детски площадки в район „Младост“, довел до оставката на районния кмет Цвета Авджиева.

„Хаосът беше създаден от бившия вече главен архитект Петър Диков, заедно с мнозинството на ГЕРБ в СО. В момента сме свидетели на резултатите от цялата им безотговорност към бъдещето на района и обслужване на конкретни корпоративни интереси. Паническите действия на ГЕРБ с поисканата оставка на районния кмет не са нищо друго освен опит за замазване на положението и да бъде парирана възможността на гражданите да изкарат на яве и други опити за застрояване на зелени площи в района”, посочи Анастасова.

Според нея представителите на ГЕРБ нямат воля за разрешаването на проблема с презастрояването в интерес на гражданите, с което губят доверието на хората. „Общинските съветници от БСП настояваме и ще работим за намиране на трайно решение на проблема, не само в район „Младост“, а във всички останали жилищни комплекси в София. Това ще е основен приоритет за нас”, посочи общинският съветник от БСП.

„Следващият районен кмет на район „Младост“ задължително трябва да инициира преразглеждане на подробния устройствен план на района и на всички казуси, свързани със застрояване на зелените площи и детски площадки. Само така ще може да възпрем изпълнението на строителните проекти, които пречат на район „Младост“ да диша”, се посочва още в декларацията на БСП.

В изказване от името на ГЕРБ Малина Едрева, заяви, че е ясно е, че БСП се опита да намери някаква пролука, за да възстановява доверие. „До 2007 г. групата на БСП беше втората по големина и сила група в СОС. Решенията, взимани,м които днес е опитваме да предотвратяваме по отношение на жилищното строителство в тези райони са взимани с голямата подкрепа на вашата група. Това са решения от 2003 и 2004 г.”, заяви съветничката от ГЕРБ.

„В крайна сметка няма по-важен фокус от това нашите политически решения да бъдат насочени към интересите на гражданите. Това, което трябва да следим е доверието и ние никога не сме отказвали да носим политическа отговорност за нашите решения. Отговорността се носи персонално, тя не е обща, тя е на определена политическа сила и ние носим тази отговорност. Това е нещо, което гражданите могат да решат дали е добре или не и как се развива нашия град”, каза още Малина Едрева.

На днешното си заседание СОС трябва да назначи временно изпълняващ длъжността кмет на район „Младост” до избора на нов кмет. 

#ГЕРБ #БСП #Ирена Анастасова #Младост

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »