Разследват пожара в тютюневите складове в Пловдив

Разследват пожара в тютюневите складове в Пловдив
Източник: news.bg
A A+ A++ A

 

Окръжна прокуратура - Пловдив ще разследва причините за големия пожар в центъра на града, при който пострадаха тежко пет големи тютюневи склада, предаде БГНЕС.

Министърът на културата Вежди Рашидов разпореди на Главна дирекция „Инспекторат за опазване на културното наследство“ към Министерството на културата да извърши спешна проверка на място заради случая с изгорелите тютюневи складове в Пловдив, съобщиха от МК.

Четири от тях са напълно унищожени, сред тях и историческото наследство на най- големия дарител Димитър Кудоглу. Складовете бяха част от ансамблов архитектурен паметник на културата. Прокуратурата се самосезира, предстои да се проведе пожаро-техническа експертиза, която да установи причините. Пожарът продължи часове, възникна около 14.40 в събота, целият наличен състав на Пожарната се опитваше да се бори с него включително и през нощта. Петата сграда се запали в 20 часа и изгоря напълно, макар че само една топла връзка я свързва с останалите. Сутринта огнището на пожара вече е локализирано, районът е отцепен на голямо разстояние, токът в целия квартал е спрян. По данни на Пожарната, огънят е възникнал изненадващо и първоначално се е разгорял със синкави пламъци, което може да говори и за умисъл.

 

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници