Заловиха наркоразпространители при спецакция в Слънчев бряг и Несебър

Заловиха наркоразпространители при спецакция в Слънчев бряг и Несебър
Източник: btvnovinite.bg
A A+ A++ A

При спецакция на МВР и прокурата в Слънчев бряг и Несебър са заловени две групи разпространявали наркотици в двата курорта, предаде БГНЕС.

Едната група е от Поморие, а другата от София с лидер Иван Слънцето. Според прокуратурата Софийската група е пласирала дрога през лятото на ,,Какао бийч", а през зимата на територията на зимните курорти.

При акцията са намерени кокаин, хероин и амфетамини. 

Главният секретар на МВР Георги Костов посочи, че след случая със стрелба, при която бе ранен Димитър Желязков (Митьо Очите), се обръща внимание на проблемите, свързани с криминогенната обстановка в курорта Слънчев бряг.

Костов заяви още, че са проведени срещи с колегите им от ГДБОП, Бургаската окръжна прокуратура и главния прокурор. На тези срещи са изведени две основни групи, които се занимава с производство и разпространение на наркотици. Едната група е ситуирана в гр. Поморие, но е работила в Слънчев бряг, а другата група е софийска, но лятото членовете й са пребивавали и работили в Слънчев бряг.

На 22 юли е проведена акция срещу първата група на Любо Мазнев от Поморие. Задържани са трима души в ареста и се провеждат необходимите следствени действия. Проведена е и втора акция и са задържани още членове в с. Каменар в модернизирана канабисова плантация. Един от задържаните е знаково лице от контингента - по прякор Барбарона. Той е привлечен като обвиняем и за пребит поморийски журналист.

През уикенда е проведена и акция срещу втората група - тази от София. Акцията е продължила и през уикенда от ОД МВР Бургас. Това е групата на т.нар. Иван Слънцето. От тази група са задържани седем души, както и множество наркотични вещества. За тази група може да се каже, че е групата, която приоритетно е осъществявала наркоразпространението на „Какао Бийч”. Иван Слънцето е лежал в затвора, но след изтичане на присъдата е на свобода.

Даниела Попова от Апелативната прокуратура коментира, че на задържаните са повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група, а на задържаните в наркоплантацията пет души обвинението е за притежание на наркотици с цел продажба.

Разпитани са 11 свидетели, които са описали структурата на групата. Посочен е ръководителят на групата, разпознати са и много от лицата, участващи в нея. Намерено е голямо разнообразие от известни наркотици, сред които марихуана, екстази, кокаин, хероин, амфетамини и др. Изготвят се експертни справки за наркотиците. От спецпрокуратурата ще решат по-късно днес мярката за неотклонение.

Групата на Иван Слънцето е работила през лятото по морските курорти, а през зимата - по зимните.

Димитър Желязков (Митьо Очите) до момента не е разпитан, но предстои разпит. Към момента не са му повдигани обвинения и засега е привлечен само като свидетел. Според Костов, причините за конфликта са “по-дълбоки и са комплексни и не са свързани само с наркоразпространението. Свързани са и с осъществяване на определени бизнес начинания, както е казал и Сотир Цацаров.

 

#Какао бийч #МВР #Митьо Очите #Сотир Цацаров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »