„Шарп“ започва реорганизацията

„Шарп“ започва реорганизацията
Източник: androidinsider.ru
A A+ A++ A

 

„Шарп“ възнамерява да върне своя бизнес към печалби, а също така да възстанови доверието на потребителите към марката. За целта корпорацията ще проведе мащабно преструктуриране, предаде БГНЕС.

„Моята мисия като лидер на „Шарп“ е да преобърна незабавно ситуацията в тази компания към по-добро“, заяви новият изпълнителен директор на технологичния гигант Тай Йенг Ву. Той оглави „Шарп“, след като японският производител на електроника бе купен от тайванския Foxconn Technology.

През април тази година двете компании официално подписаха договора, в рамките на който тайванците придобиха контролния пакет акции в японския технологичен гигант за 3,5 милиарда долара.

Тай Йенг Ву обяви, че „Шарп“ активно ще инвестира в изследвания и развойна дейност, докато Foxconn ще помага на японците в производството и доставката на компоненти. Преструктурирането на „Шарп“ е наложително и ще засегне щата на компанията, който ще бъде съкратен, добави той.

По-рано от „Шарп“ съобщиха, че реорганизацията ще засегне 1000 служители, преди всичко в чуждестранните клонове на компанията. 

#Шарп

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"