„Рио Тинто“ отказа проекта Bunder в Индия заради популация тигри

„Рио Тинто“ отказа проекта Bunder в Индия заради популация тигри
Източник: masterinvestor.co.uk
A A+ A++ A

 

Компанията „Рио Тинто“, която се нарежда на трето място по добив на диаманти в света след „Алроса“ и De Beers, реши да се откаже от своя проект Bunder в Индия, предаде БГНЕС.

„В рамките на постоянните усилия за увеличаване на акционерната стойност за сметка на съхраняването на паричните средства и по-нататъшното съкращаване на разходите, „Рио Тинто“ реши да не продължава проекта Bunder в Индия. Ще се опитаме да изтеглим цялата инфраструктура до края на 2016 г.“, се казва в заявлението на „Рио“.

Компанията отбелязва, че Bunder е находище с високо качество и ще помогне на властите да намерят инвеститор за него. За развитието на Bunder, което се намира на около 500 км от Делхи, трябваше да бъдат разчистени гори, населявани от тигри. През юли местният регулатор National Tiger Conservation Authority обяви, че проектът може да нанесе щети на екосистемите, в които живеят големите котки.

Запасите на Bunder се оценяват на 34,2 милиона карата. „Рио Тинто“ планираше да го пусне в експлоатация през 2019 г. През първото полугодие на тази година миннодобивният гигант е произвел 8,96 милиона карата диаманти, което е с 2% повече спрямо същия период на миналата година. 

#Индия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници