Приключи досъдебното производство срещу Петър Низамов - Перата

Приключи досъдебното производство срещу Петър Низамов - Перата
Източник: www.novini.bg
A A+ A++ A

Приключи досъдебното производство срещу Петър Низамов - Перата, обвинен за противозаконно лишаване от свобода трима нелегални мигранти, предаде БНТ.

Събраните доказателства са били предявени преди дни. През април 31-годишният Низамов публикува видеоклип в социалните мрежи, на който се вижда как завърза ръцете на трима мигранти със "свински опашки" и ги насочва към границата с Турция. Впоследствие прокуратурата се самосезира, а съдът остави Перата под домашен арест. Очаква се делото да влезе в съдебната зала до края на годината.

Припомняме, че само за три дни скандалният видеоклип със задържането на мигранти доби световна популярност. Направено беше раследване на Петър Низамов и беше установено, че е криминално проявен.

През 2009 г. в Бургас при самоотбрана след конфликт на пътя ексбаретата Петко Лисичков застрелва с личния си пистолет криминално проявения Калоян Стоянчов - Голямата Рижа.

За минути бандата на Рижите се събира на мястото и опитват да линчуват Лисичков, въпреки че бургаската полиция го пази на моменти с жив щит. Някои от групата са с мачете.

В групата „здрави момчета” е и Петър Низамов по прякор Перата - мъжът, заснел скандалното видео през април т. г. Той е криминално проявен, с няколко присъди и множество регистрации за побой и хулиганство.

„Би Би Си”, „Евронюз”, френската „Франс ТВ”, големи вестници и интернет-издания днес публикуват подробни информации и коментари за скандала.

След нашумелия световен отзвук и у нас властите осъдиха действията на "доброволческите отряди". Във фейсбук вътрешният министър Румяна Бъчварова написа, че "Трябва да внимаваме не само за нелегално пресичащите границите, но и за тези, които искат да се възползват от тях. За пари или за евтина и опасна слава". А главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че такова нещо като "граждански арести" няма.

„Абсолютно недопустимо е отряди, отделни лица, формирования, както и да се наричат, да се опитват да изземват функции на държани органи и да осъщестявяват това, което някои медии наричат лов на бежанци. Всички тези опити ще бъдат преследвани от прокуратурата с цялата тежест на закона”, заяви тогава главният прокурор Сотир Цацаров.

 

#Петър Низамов - Перата #Турция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »