"Ислямска държава" подготвяла атаката в Анталия?

"Ислямска държава" подготвяла атаката в Анталия?
A A+ A++ A

 

Бойците на джихадистката групировка „Ислямска държава” подготвяли множество атентати в Турция, а сред мишените има и нощни клубове в Анталия, показват документи, иззети от дома на организатора на терористичния акт в Анкара през 2015 година, съобщи в. „Джумхуриет”.

Турските спец служби са намерили данните в компютъра на Юнус Дурмаз – организатор на няколко атентата, включително и този на гарата в Анкара, пише БГНЕС.

През май Дурмаз се взриви по време на полицейска операция. В направения от него списък на цели има и дом за сватбени обреди в Газиантеп, където в събота се взриви около 14-годишно момче. Властите бяха предложили за информация, която да доведе до залавянето на Дурмаз, награда от 4 милиона лири (около 1,4 милиона долара).

Като приоритетни цели в списъка на Дурмаз са посочени алауитски села в югоизточна Турция и на брега на Средиземно море, форуми на леви партии и на прокюрдската Демократична партия на народите, изброява „Джумхуриет”. Включени са и клубове на НПО Rotary International.

В списъка има и нощни клубове в Анталия, които са много посещавани от чуждестранни туристи. Планът предвиждал първо да бъде неутрализирана охраната, а после самоубиец да се взриви в клуба, където могат да се съберат до 1000 души.

Вестникът информира, че „Ислямска държава” подготвяла отряд от 150 самоубийци за атентати на турска територия. 

#ислямска държава #Анталия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"