Мерджанов: Станишев е лидерът!

Мерджанов: Станишев е лидерът!
Атанас Мерджанов нарече България под управлението на ГЕРБ „олигархична полудържава". Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Възторгът и аплодисментите на делегатите на 48-ия Конгрес на БСП за председателя Сергей Станишев са доказателство, че той е лидерът, категоричен е делегатът и депутат от Коалиция за България Атанас Мерджанов.

„Обстойният доклад на председателя на БСП не просто направи дисекция на сегашното управление на премиера Бойко Борисов и ГЕРБ, а очерта жалоните, от които БСП е длъжна да тръгне ,за да направи коренна промяна във визията си и начина , по който я възприемат избирателите," каза Атанас Мерджанов, цитиран от БГНЕС.

Той не изключва възможността да бъдат предложени нови тези и нови заявления от страна на останалите кандидати за лидерското място в партията, но определи възторга и аплодисментите за Сергей Станишев като сигурен знак за подкрепата към него.

„Неслучайно в доклада бяха лансирани няколко много силни социални послания - за пенсионната възраст, за майчинството, за младежката безработица, за специалната грижа за образованието и науката. Това са тези на българските социалисти, които ако не бъдат преведени и проведени в България като управленски реформи, не ни чака нищо добро," убеден е Атанас Мерджанов.

Той нарече България под управлението на ГЕРБ „олигархична полудържава".

„И при това задушаване на свободата на мненията, на възможностите да се лансират истинските граждански тези нас не ни чака нищо добро, ако социалистите не направят тази коренна промяна в собственото си поведение с позитивни послания към избирателите," допълни делегатът на Конгреса.

Той подчерта, че настоящият лидер и кандидат за поста в бъдеще Сергей Станишев подхожда „доста критично и самокритично" към досегашните опити на БСП да формира коалиции.

„Аз бих бил внимателен към широкото ветрило за нова евентуална коалиция. Въпросът за коалиционната политика решително трябва да бъде определен едва тогава, когато сме наясно с резултатите от парламентарните избори," заяви Атанас Мерджанов и се обяви против предварителни коалиционни взаимодействия.

#48 Конгрес на БСП #Атанас Мерджанов #Сергей Станишев #Георги Първанов #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници