Кризата в Гърция набира скорост, удари и летните намаления

Кризата в Гърция набира скорост, удари и летните намаления
Източник: www.vesti.bg
A A+ A++ A

 

Кризата в Гърция, която продължава, удари и традиционните летни намаления. За разлика от други години, когато магазините се надпреварваха да свалят цените в периода юли-август, сега отстъпките са доста по-семпли, а стоката за разпродажба доста по-скромна като количество, предаде БГНЕС.

Много от магазините и изобщо работещите в сферата на услугите, особено в столицата Атина, предпочитат да затворят през лятото или да работят само в определени дни, за да правят икономии. Нормалният им ритъм се възстановява едва в последната седмица на август и началото на септември, когато местните жители се завръщат от почивка.

Българите, които живеят и работят в Атина, разказват, че кризата се усеща все по-силно. По думите им безработицата расте, като е достигнала до рекордни стойности. Все по-често се оказва, че работодателите предпочитат да осигуряват работниците си само за 2 или 3 дни от седмицата, вместо на реалното пълно работно време. И ако нашенците са разчитали, че ще могат да се пенсионират спокойно в Гърция, сега не виждат перспектива това да стане.

Най-тревожна е перспективата за младите хора, които завършват висше образование, но няма къде да се реализират. Това важи не само за емигрантите в Гърция, но и за самите гръцки младежи, които напоследък масово заминават да търсят реализация в Германия или САЩ. 

#кризата #Гърция #Атина #САЩ #Германия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »