Започва приемът на проекти по НИФ

Започва приемът на проекти по НИФ
Източник: www.capital.bg
A A+ A++ A

Националният иновационен фонд (НИФ) към Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия обявява осма конкурсна сесия, съобщиха от Агенцията. Приемът на проектните предложения започва от 30 септември и ще продължи до 31 октомври 2016 г. Допустимите области са Мехатроника и чисти технологии; Информационни и комуникационни технологии и информатика; Индустрия за здравословен живот и Биотехнологии; Нови технологии в креативните и рекреативните технологии, предаде БНР. 

Няма да се подпомагат проекти в сектора на рибарството и аквакултурите, първично производство на селскостопански продукти, закриването на неконкурентоспособни въглищни мини. С проектни предложения могат да кандидатстват всички регистрирани дружества, съгласно Търговския закон. 

Срокът за изпълнение е 18 месеца, в сравнение с 36 месеца досега, тъй като три години е прекалено дълго време да се реализира иновацията и в последствие да се търси начин за внедряване, уточняват от агенцията. 

Максималният размер на безвъзмездната финансова помощ за научноизследователски развойни проекти е до 500 000 лв. Средствата, които фондът предоставя, са изцяло национални, които се отпускат като помощ, съгласно Закона за държавните помощи. Агенцията предвижда на 30 август да представи пред научната общност и бизнеса условията за кандидатстване. 

 

#НИФ #Агенцията #Търговския закон

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »